31

Preutse Delta Airlines knipt lesbische liefdesscène uit film Carol

Het is een prachtige film over de liefde tussen twee vrouwen in de jaren vijftig van de vorige eeuw, maar Delta Airlines vond het te ver gaan. De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij besloot daarom de zoenscènes uit de film Carol niet tijdens de vlucht te vertonen. Maar meldde dat niet. Tot ontzetting van een oplettende passagier, de stand-up comedien Cameron Esposito.

In Carol worden twee vrouwen, gespeeld door Cate Blanchett en Rooney Mara verliefd op elkaar. Maar Blanchett is getrouwd en vrouwenliefde uit den boze. Ondanks die onmogelijkheid beginnen de twee een relatie. De film kreeg lovende kritieken, maar voor Delta Airlines was het een brug te ver. En dus vertoonde de vliegtuigmaatschappij het liefdesdrama zonder de liefdesscènes. En dat schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Op social media werd vol afgrijzen op de conservatieve beslissing gereageerd.

Esposito, die de censuur ontdekte tijdens een vlucht, was woedend. Tot nog grotere woede merkte ze dat een passagier naast haar doodleuk naar een bdsm-scène aan het kijken was die wél door de beugel kon.

Volgens Delta Airlines had de filmmaatschappij twee versies van de film aangeboden en had de vliegtuigmaatschappij voornamelijk gekozen voor de aangepaste versie omdat daar geen naakt in te zien was, niet vanwege de zoen. In een reactie liet Delta Airlines weten:

Als we ons zorgen hadden gemaakt om zoenscènes, hadden we de film sowieso niet vertoond. We hebben hier alleen maar voor gekozen omdat er meer dan een paar seconden naakt in is te zien.

In Carol zit inderdaad een prachtige liefdesscène, misschien wel een van de meest ontroerende en tedere momenten uit de hele film. En daar zie je heel even twee borsten. Maar voor de preutse Amerikaanse vliegtuigmaatschappij kan dat nog steeds niet door de beugel.

De makers van de film Carol zeggen dat het aan de vliegtuigmaatschappij is om te kiezen welke versie tijdens een vlucht vertoond wordt. Zo laten American Airlines en United Airlines bijvoorbeeld wel de originele versie zien.

Bekijk hier de scène die Delta Airlines niet wilde laten zien en oordeel zelf:

 

Geef een reactie

Laatste reacties (31)