Laatste update 17:31
53

Prominent ‘geel hesje’ krijgt al tien jaar salaris zonder te hoeven werken

Eén van de voormannen van de gele hesjes in Frankrijk, Jean-François Barnaba, verschijnt deze dagen overal in de media om te vertellen hoe slecht het allemaal gaat in zijn land. Dat is zijn goed recht, al ontdekte een Franse tv-zender dat Barnaba het zelf zo slecht nog niet heeft. Na enig speurwerk bleek hij al tien jaar maandelijks 2600 euro per maand te verdienen, zonder daar iets voor te hoeven doen.

Als ambtenaar blijkt hij een zogenaams FMPE-status te hebben, wat betekent dat hij sinds eind 2008 geen enkele nieuwe opdracht meer heeft gekregen. Hij is niet van plan terug te treden. Hij vindt dat hij de verantwoordelijkheid die hij heeft gekregen op zich moet nemen en niet uit beeld kan verdwijnen.

“Door een conflict met mijn superieur ben ik tien jaar geleden in deze situatie beland,” zegt hij. “Maar geloof mij, ik vind hier zelf niets leuks aan. Ik raakte steeds meer sociaal geïsoleerd en dat was een zware beproeving voor mij.” De wekelijkse slooppartijen van de gele hesjes zijn kennelijk een welkome sociale afleiding voor de 62-jarige vader van zeven kinderen.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)