Laatste update 17:40
10

Pussy Riot haalt keihard uit naar corrupte vrienden van Poetin in nieuwe video


Pussy Riot is terug, en hoe! Nadat drie bandleden eerder al werden opgepakt en twee van hen zelfs 21 maanden vastzaten na kritiek op president Poetin en de Russisch Orthodoxe kerk, nemen ze opnieuw geen blad voor de mond in hun nieuwe video ‘CHAIKA’. Zangeres Nadya Tolokonnikova verkleedt zich als Yuri Chaika, de procureur-generaal van Rusland en laat hem rappen:

Ik run de oorlog tegen corruptie hier, of, om precies te zijn, ik run de corruptie hier.

Vorige maand bracht anti-corruptie-activist en oppositieleider Alexei Navalny een videoreportage uit waarin hij Chaikabeschuldigde van diefstal van overheidsgeld, met behulp van beruchte criminele bendes.

Terwijl Tolokonnikova in de camera rapt, zijn haar achtergronddanseressen – gekleed in de blauwe uniformen van Russische aanklagers – druk bezig met het waterboarden en ophangen van gevangen met een zak over hun hoofd. Om de toch al niet subtiele boodschap kracht bij te zetten, gooit ze ook nog even wat geld in de lucht:

Als we toch gaan moorden en stelen, dan zal ik mijn moederland kiezen en het thuis doen. Wees loyaal naar hen die de macht hebben, want mijn macht is een gift van god, zoon. Ik hou van Rusland. Ik ben een patriot.

Engelstalige ondertiteling is beschikbaar, klik op het tandwiel in de video en kies ‘Engels’.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)