Laatste update 12:52
24

Republikeins politicus laat bij Sacha Baron Cohen broek zakken ‘om terroristen af te schrikken’

In Who is America?, het nieuwe programma van de Britse komiek Sacha Baron Cohen, zetten politici en andere prominenten zichzelf voor gek. Maar waar hij de Republikeinse volksvertegenwoordiger Jason Spencer toe over heeft weten te halen is te bizar voor woorden. Cohen benaderde Spencer als zijn alter ego, de Israëlische anti-terreurexpert kolonel Erran Morad. Die had al eerder rechtse politici overgehaald tot het bewapenen van kleuters, als middel tegen vuurwapengeweld op scholen.

Morad brengt Spencer tot het verrichtten een hele reeks verbijsterende acts en doen van idiote uitspraken. Zo schreeuwt hij het racistische ‘n-word’ verschillende malen in de camera, snijdt hij de penis af bij een pop die een terrorist moet voorstellen en eet die vervolgens op.

Ook overtuigt Morad Spencer dat IS-leden als homo worden beschouwd als ze de kont van een andere man aanraken. Daarop laat Spencer zijn broek zakken en begint een schijngevecht met Morad.

Spencer, een fervent Trump-fan, diende vier termijnen als lid van het parlement van de staat Georgia. Bij de jongste verkiezingen werd hij verslagen. De politicus kwam eerder in het nieuws omdat hij het dragen van een hoofddoek op de openbare weg wilde verbieden. Ook heeft hij een zwarte Democratische politicus op racistische manier bedreigd met de dood.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)