1

Rijden door de hel

Amerikaanse familie ontsnapt bosbrand ternauwernood en maakt angstaanjagende beelden

De brand die in California rond de San Francisco Bay area uitbrak heeft één persoon het leven gekost en 13.000 mensen zijn geëvacueerd. Een familie heeft de reis naar veiligheid – door de vlammenzee – op camera vastgelegd.


De Amerikaanse familie heeft – net als duizend anderen in Lake County (California) – door de brand het ouderlijk huis verloren. In het filmpje is te zien hoe de bestuurder de auto door het vuur manoeuvreert. De familie is een  crowdfund begonnen om donaties te ontvangen voor het herbouwen van het huis. Op de website worden de gebeurtenissen ook toegelicht.

(…) We zijn te laat weg gegaan omdat de brand niet onze kant leek op te komen. Er was geen, as, rook of vlam te bespeuren. We voelden ook geen warmte en er waren geen sirenes of helikopters. Toen we aan de top van de heuvel stonden zagen we de brand pas. Er is maar een weg om uit de stad te komen dus moesten we door de vuurzee heen om te kunnen ontsnappen. We hebben 12 tot 14 kilometer moeten rijden voordat we veilig waren.

De autoriteiten hebben de oorzaak van de brand nog niet gevonden. 

Geef een reactie

Laatste reactie