11

Rijk worden met een bakje aardappelsalade

Crowdfunding krijgt een hele nieuwe dimensie

De Amerikaan Zack Danger Brown wilde aardappelsalade maken en bedacht dat mensen daar misschien wel geld voor over hadden. Dus maakte hij een projectvoorstel en zette hij het op Kickstarter.


Kickstarter is een website waar mensen een projectvoorstel kunnen doen en zo geld ophalen bij particuliere investeerders. Inmiddels heeft Zack daar meer dan 7000 dollar opgehaald. Maar daar krijgen zijn onvesteerders dan ook wat voor.

Het originele plan bestond uit de volgende tekst: “In wezen maak ik gewoon aardappelsalade. Ik weet nog niet wat voor.” Een vast onderdeel van een project op Kickstarter is dat je moet aangeven wat de risico’s en uitdagingen zijn. Dat weten de indieners niet altijd even goed, maar Zack wel. Hij schrijft: “Het zou zo maar eens niet zo goed kunnen worden. Het is mijn eerste aardappelsalade.”

Zoals gebruikelijk krijgen investeerders op Kickstarter meer, als ze meer inleggen. Als je 1 dollar investeert, zal je naam genoemd worden tijdens het maken. Bij twee of meer, krijg je ook een foto van Zack die de salade staat te maken. Vanaf 3 dollar krijg je ook daadwerkelijk een hapje en bij meer dan 5 dollar mag je ook een ‘voor aardappelsalade geschikt ingredient’ kiezen. Deze optie heet het ‘deluxe pakket’. 

Met deze voorwaarden wist Zack mensen van over de hele wereld te verleiden om te investeren in zijn aardappelsalade. Het leidt Zack tot de vrolijke conclusie: ‘Het internet houdt van aardappelsalade.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)