30

Russell Brand roept op tot revolutie

Comedian zet scherp neer wat er mis is in de wereld: de regels gelden niet voor hen die de regels maken

Russell Brand, de Britse stand-up comedian die het schopte van junk in de goot tot wereldster, heeft een video gemaakt waarin hij oproept tot een wereldwijde beweging tegen onrecht. In de clip borduurt hij voort op een interview dat hij gaf aan Oprah over drugsverslaving.


Dat interview werd gehouden naar aanleiding van de dood door overdosis van steracteur Phillip Seymour Hoffman. In de clip zet Brand een aantal zaken op een rijtje die in het interview niet aan bod kwamen. Zoals dat de drie laatste presidenten van de VS allemaal hebben toegegeven dat ze ooit drugs gebruikten. Toch kwamen ze niet in de gevangenis terecht. Honderdduizenden anderen wel. Want er zijn mensen die gestraft worden en mensen die vrijuitgaan, de onderklasse versus de bovenklasse. Kijk maar naar belastingontduiking zegt Brand, alle grote bedrijven maken zich daar schuldig aan maar nooit worden ze gepakt.

Hij roept kijkers op zich aan te melden voor zijn beweging die een revolutie op gang wil brengen. Hoe en wat die tot stand moet komen is nog onduidelijk. Maar dat is vaker het geval bij revoluties.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)