18

Russische importhater brandt eigen BMW af

Volkszanger vernielt Duitse auto en roept op tot boycot van het westen

Stas Baretsky, een Russische volkszanger, heeft zijn eigen BMW in brand gestoken uit protest tegen de import uit het westen. Volgens hem moeten Russen alleen Russische waar kopen.


De zanger, bekend in eigen land door zijn lofliederen op de Russische onderwereld, is een vermaard tegenstander van import en het gebruik van buitenlandse waar. Daarom kon hij ook niet langer in zijn eigen Duitse auto blijven rijden, zo vond hij zelf. Om dat statement kracht bij te zetten, besloot hij de auto in brand te steken. 

In de video, die op zijn eigen officiële YouTube-kanaal verscheen, is te zien hoe hij benzine over de auto giet terwijl hij zegt: ‘Ik ben tegen alles van westerse origine. Dit is voor de Russische auto-industrie!’ Vervolgens steekt hij een eurobiljet in brand en gooit die in de auto. 

‘Ik heb een westerse auto vernield,’ zegt de zanger triomfantelijk. ‘Ik ben voor Russische goederen, ik heb dit gedaan vanuit mijn eigen overtuigingen en ik heb er geen spijt van.’ Daarna scheurt hij met z’n tanden een blikje bier doormidden en rijdt weg in een oude Russische Lada.  

In augustus vernielde Baretsky al een Samsung tablet en een iPhone. Daarbij zei hij toen dat de Russen net als de Chinezen de ontwerpen moesten stelen en hun eigen gadgets op de markt moesten brengen. Zelf gebruikte hij een Nokia, want ‘de Finnen zijn onze broeders.’ Toen kondigde hij al aan dat zijn BMW het binnenkort ook zou moeten ontgelden. 

Belsat.eu: Russian antiimport crusader burns own BMW

Geef een reactie

Laatste reacties (18)