Laatste update 08 oktober 2018, 18:37
40

Russische vrouw in metro weet wel raad met ‘manspreading’

Update: Op 8 oktober schreef de site EU vs Disinfo, gericht op de ontmaskering van nepnieuws en propaganda, dat onderstaande video uit de koker van het Kremlin komt. Een van de mannen in de video heeft bekend dat de opnames nep waren en hij voor zijn medewerking betaald kreeg. De vrouw die de actie zegt te voeren heeft zich in het verleden tegen feministen uitgesproken en is een zelfverklaard Poetin-aanhanger. Volgens EU vs Disinfo is de video gemaakt om in het Westen de gemoederen rond het thema feminisme te verhitten.

Zie ook de toelichting van Francisco van Jole: In de val van Moskou

Origineel bericht:

Een Russische vrouw die het blijkbaar helemaal heeft gehad met manspreading, mannen die wijdbeens ruimte opeisen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, heeft daar een middel tegen gevonden: ze giet een fles vloeistof leeg in het kruis van de betreffende man.

In de video gemaakt door Anna Dovgalyuk in de metro van Sint Petersburg is te zien hoe ze de een na de ander doordrenkt met het goedje waarvan ze zelf zegt dat het bleekmiddel is. ‘Omdat in binnen enkele minuten alle kleur wegvreet en een onuitwisbare vlek achterlaat.’ Of het werkelijk bleekmiddel is, is de vraag, het goedje lijkt namelijk verdacht veel op gewoon water. Of de slachtoffers er achteraf om kunnen lachen is ook niet duidelijk, maar de video is in elk geval een grote hit op internet. In korte tijd werd het filmpje al ruim 2,5 miljoen keer bekeken.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)