Laatste update 14:27
6

Schrijver kinderboeken tekent verhaal Aylan Kurdi

De bekende Australische kinderboekenschrijver Missy Higgins heeft het verhaal van de Syrische peuter Aylan Kurdi wiens lichaam aan het Turks strand aanspoelde vastgelegd in een lied en video dat ‘Oh Canada’ heet. Dat meldt The Guardian.

De opbrengsten van het nummer gaan naar de grootste Australische hulporganisatie voor asielzoekers het Asylum Seekers Resource Centre. De schrijver raakte ontroerd bij het zien van de beelden van Aylan die de hele wereld over gingen en besloot er werk van te maken.

“Het duurde even om door alle emoties te gaan – inclusief woede – maar ik besefte dat ik erover wilde schrijven. Ik probeerde niet moralistisch te doen of met vingers te wijzen maar ik wil gewoon het verhaal vertellen zoals het is. Dat alleen al is al krachtig en tegelijkertijd verschrikkelijk genoeg.”

Higgins heeft voor de totstandkoming van de video met verschillende partijen samengewerkt. Zoals de regisseur Natasha Pincus die onder andere de Gotye video Somebody that you used to know geregisseerd heeft, die miljarden views heeft sinds het uitgebracht is. Pincus zei ook helemaal ontroerd en in tranen te zijn toen zij het videoplan van de schrijver ontving.

Pincus en Higgins hopen met de video mensen wereldwijd eraan te herinneren dat dergelijke tragedies nog dagelijks gebeuren en dat er soms even gestopt moet worden om dat te realiseren.

cc foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (6)