Laatste update 15:31
29

Sean Spicer geeft 62 seconden lang geen antwoord op een simpele vraag

Sommige dingen lijken misschien makkelijk, maar je hebt een ware meester nodig om ze tot de kunst te verheffen. Sean Spicer bijvoorbeeld, die het voor elkaar krijgt om 62 seconden lang geen antwoord te geven op een hele simpele vraag.

Je kunt er bewondering voor hebben, of vooral medelijden, maar het is aan de perschef van het Witte Huis om uit te leggen waarom er geen camera’s meer aan mogen bij de persconferenties van de regering van Trump. En dat doet hij op geheel eigen wijze.

Terwijl hem herhaaldelijk, door verschillende journalisten wordt gevraagd waarom de camera’s niet aan mogen, blijft hij de vraag ontwijken door andere journalisten aan het woord te laten, die hem vervolgens dezelfde vraag stellen. Uiteindelijk merkt hij dat hij er echt niet onderuit komt en zegt hij het volgende:

“Some days we will have them, some days we won’t.”

Ok dan.

Het Witte Huis hield in juni 15 verschillende persbriefings. Bij geen enkele van deze briefings werd het de verslaggevers toegestaan om hun camera’s aan te doen. Dit is niet alleen een breuk in traditie, maar ook een poging van het Witte Huis om de dagelijkse verslaggeving van de Amerikaanse pers over hun regering te dwarsbomen. CNN omschrijft het als volgt:

The real reason for the push toward off-camera gaggles is this: The White House knows that we are a visual culture. The less visuals they offer, the less impact something can have. An off-camera briefing makes the briefing non-existent for many people.

De oproep om, tegen de instructies van de regering in, alsnog camera’s te laten draaien, klinkt steeds sterker.

CNN: 62 seconds of Sean Spicer not answering a simple question

Geef een reactie

Laatste reacties (29)