Laatste update 11:03
55

Selfies maken met islamofoben


Op de sociale netwerken gaat een foto rond van een vrouw die vrolijk selfies neemt met op de achtergrond anti-islambetogers en de extreemrechtse Belgische politicus Filip Dewinter. De foto werd afgelopen weekend genomen in Antwerpen op de stoep van het gebouw waar de Muslim Expo werd gehouden.

De Muslim Expo is een lifestylebeurs voor moslims: kraampjes, panels, workshops, optredens. Maar moslims kunnen uiteraard niets doen zonder verborgen agenda, zo geloven rechtsnationalisten als Vlaams Belang. Volgens voorman Filip Dewinter was de beurs dan ook ‘een apartheidsbeurs waar segregatie wordt gepredikt’ en ‘Men wil maar één ding: de islamzuil verder uitbouwen.’

Dewinter toog daarom naar de Expo om samen met zo’n veertig aanhangers bordjes omhoog te houden waarop teksten stonden als ‘geen hoofddoek’ en ‘stop islam’. Ook nooit te beroerd om een islamofobe duit in het zakje te doen zijn de neonazi’s van Voorpost. Zij waren aanwezig om plakjes varkensworst uit te delen, omdat in die kringen nog altijd de illusie heerst dat varkensvlees eenzelfde uitwerking op moslims heeft als knoflook op een vampier.

Terwijl buurtbewoners niets moesten hebben van de Dewinter en zijn aanhangers en hen uitscholden en er zelfs een paar eieren werden gegooid, besloot moslima Zakia Belkhiri – mét hoofddoek – zichzelf op de foto te zetten voor de borden met daarop ‘geen hoofddoek’. Het tafereel werd vastgelegd door fotograaf Jurgen Augusteyns, de hele serie is te zien bij Vice.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)