Laatste update 15:32
27

De wartaal van deze Bol.com-vacature ontcijferd

Solliciteren kan een vreselijk vermoeiende exercitie zijn, al is het maar omdat je van het taalgebruik in vacatures tureluurs kunt worden. Neem nu deze vacature van Bol.com voor een “Senior Category Manager Domestic Appliances”. Wat is dat eigenlijk? Een Manager Domestic Appliances?  Die bovendien “een behendig stakeholdermanager” is, “die weet hoe je resources mobiliseert binnen een matrixorganisatie waarin tijd een schaars goed is”. Aan het vertalen van de vacature naar normale mensentaal heb je al een dagtaak, en dan moet het solliciteren nog beginnen.

Bert Huber nam de vacature onder de loep en achterhaalde haast zin voor zin wat de functie precies inhoudt (eindbaas van de afdeling wasmachines) en wat de gevraagde competenties zijn:

Bol.com schrijft onder het kopje: Senior Category Manager Domestic Appliances

Creëer jij de randvoorwaarden voor duurzame groei in het Domestic Appliances segment? Bewijs dat je strategische slagkracht met oplossingsgerichtheid combineert!

Bert Huber legt uit:

Domestic Appliances zijn wat we vroeger ‘huishoudelijke apparatuur’ noemden. Wasmachines. “Randvoorwaarden voor duurzame groei” is al wat lastiger. Het idee is dat de groei een soort vanzelf komt, en jij alleen de voorwaarden schept.

‘Strategische slagkracht’ heb ik een tijdje over nagedacht, maar ik kom er echt niet uit. ‘Tactische slagkracht’ kan ik me iets bij voorstellen. Een rondje googlen levert met name wartaal op en een stuk over onderzeeboten.

Bol.com schrijft onder het kopje: Over bol.com

Bij bol.com staat alles in het teken van groei. Groei van aanbod en klantenbestand, maar ook van NPS en medewerkers.

Bert Huber legt uit:

Groei groei groei! NPS is de Net Promoter Score. Dit was ooit een goed idee: in plaats van mensen moeilijke enquetes met veel vragen in te laten vullen vraag je maar één ding: Hoe groot is de kans dat je ons/deze ervaring zou aanbevelen aan je vrienden. NPS is enorm effectief gebleken, want op één heldere vraag wil een klant wel z’n best doen.

Inmiddels is NPS al weer helemaal verlopen en stelt iedere enquete gewoon weer 25 “NPS” vragen. Helaas, het was zo mooi even.

Creëer jij de randvoorwaarden voor duurzame groei in het Domestic Appliances segment?
Bewijs dat je strategische slagkracht met oplossingsgerichtheid combineert!

Benieuwd naar de rest van de vacature? Verder lezen doe je op de website van Bert Huber

Geef een reactie

Laatste reacties (27)