20

Spiegeltje, wie is de gezondste van het land?

Een nieuwe 'slimme' spiegel kan aan je gezicht 'aflezen' of je ziek bent of niet

In de toekomst kijken we niet alleen maar in de spiegel om te zien hoe ons haar zit of om make-up bij te werken maar kunnen we de eerste tekenen van bijvoorbeeld diabetes opsporen door in de spiegel te kijken


Elf Europese wetenschappers, onder leiding van Italië en gesubsidieerd met Europees geld, zijn momenteel bezig met baanbrekend onderzoek. Het moet in de toekomst mogelijk worden om doormiddel van nieuwe technologie de eerste voortekenen van diabetes en hartziektes te kunnen signaleren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zuurstof monitoren, 3D scanners en video camera’s die geïntegreerd zijn in de Wize Mirror. Het systeem is in staat veranderingen van het gezicht te detecteren, gaat opzoek naar tekenen van uitputting en weet via adem chemische stoffen op te sporen die kunnen duiden op hartkwalen. 

Technologie van de toekomst

Ondanks dat deze technologie nog in ontwikkeling is, is dit een ontwikkeling in een trend waarbij medische zorg ook vanuit huis kan worden geboden. Zo zijn er al speciale apps op de markt die ter vervanging van een huisarts kan dienen bij kleine kwalen. Ook zelf er ook doe-het-zellf-tests die via technologie thuis kunnen worden uitgevoerd. We moeten er dus niet vreemd van opkijken als we in de toekomst ook gebruik kunnen maken van deze nieuwe technologie. 

The Daily Beast.com: This Mirror Can Detect Disease

Geef een reactie

Laatste reacties (20)