62

Stockholm wil af van enorme blauwe penis

Stockholm zit met een gigantische blauwe penis in zijn maag. Het vijf verdiepingen hoge lid is het werk van Zweedse kunstenares Carolina Falkholt, maar omwonenden zijn er zacht gezegd niet blij mee. Om die reden heeft het stadsbestuur nu besloten de immense penis te bedekken.

Falkholt is teleurgesteld dat nu besloten is over haar penis heen te schilderen. Ze benadrukt dat het immers niet om een illegaal kunstwerk gaat. De penis werd geschilderd op een legale graffitimuur, ter beschikking gesteld van kunstcollectief ‘Kollektiviteit Livet’.

Met de enorme blauwe penis wil Falkolt mensen aan het denken zetten over seks en waarom er zo veel schroom bestaat om het daarover te hebben: ‘Mensen die hiervan walgen, moeten zich afvragen waarom dit werk hen zo van hun stuk brengt.’

Het was de bedoeling dat de blauwe penis zes maanden overeind zou blijven, maar vanwege de klachten van de buurtbewoners gaat er nu al een lik verf overheen. Het bedrijf Atrium Ljunberg, eigenaar van de muur, zegt artistieke vrijheid belangrijk te vinden, ‘maar tegelijkertijd moeten wij ook de meningen van de buurtbewoners respecteren.’

Het is niet de eerste keer dat Falkholt haar penis ziet sneuvelen. Vorig jaar trok ze een rode variant op tegen een muur in New York. Ook daar konden de omwonenden het werk niet waarderen en moest de muur worden overgeschilderd.

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Laatste reacties (62)