Laatste update 20:37
14

Superheld Justin Trudeau wordt echte superheld

De Canadese minister-president Justin Trudeau zet zich consequent in voor gelijkheid. Voor mannen en vrouwen, maar ook voor etnische minderheden. Dat deed hij in eerste instantie door een zeer divers kabinet samen te stellen, en onlangs nog door het Canadese volkslied te emanciperen en het genderneutraal te maken. Trudeau is dan ook voor velen een held.

Zijn heldendom zal hij binnenkort ook in een Marvel comic bevechten. Hij figureert in het stripboek Civil War II: Choosing Sides #5 en staat ook op de cover.

De Canadese auteur, Chip Zdarsky, werd door Marvel benaderd om deze aflevering een Canadese invalshoek te geven. Hij kwam al snel op het idee om daar Trudeau voor te gebruiken. “Hij lijkt nu de meest populaire associatie met Canada te zijn, vlak na rapper Drake – en ik kon Drake waarschijnlijk niet in de comic krijgen”, zegt Zdarsky. “Ik vond het idee leuk dat hij daadwerkelijk in een ethisch debat terechtkomt. Ik wilde niet dat hij een voorbijganger zou zijn… die wordt gered door een superheld, hem bedankt en dat dat het einde van het verhaal zou zijn.”

Trudeau is niet de eerste politicus die een rol krijgt in een Marvel Comic, eerder was er ook al een rol weggelegd voor de Amerikaanse president Barack Obama.

The Guardian: Canadian prime minister Justin Trudeau is hero in new Marvel comic

Geef een reactie

Laatste reacties (14)