11

Tijd om anders te denken over werk

Kekke animatie: wat er mis is met de manier waarop we werken en hoe kan het anders?

De manier waarop we werken wordt nog steeds bepaald door opvattingen die bedacht zijn tijdens de revolutie. Alles draait daarbij om het verhogen van productiviteit per werknemer. Maar dat is door de digitale revolutie niet langer het grootste probleem. Het gaat er nu om hoe we het beste samen kunnen werken en hoe we onse werk beter en leuker kunnen maken.

RSA Animate – Re-Imagining Work from The RSA on Vimeo.

De animatie is gebaseerd op een lezing van Dave Coplin, Chief Envisioning Officer bij Microsoft over hoe we onze manier van werken kunnen veranderen. Dat is hard nodig want een schrikbarend grote meerderheid (71 procent) van de – Amerikaanse – werknemers is ongelukkig op zijn of haar werk.

De lezing en animatie is een initiatief van de RSA, de Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce in Londen, een in 1754 opgerichte organisatie met als doel onze manier van leven en werken te verbeteren. Leden van de Society zijn onder meer (geweest):  Benjamin Franklin, Karl Marx, Adam Smith, Stephen Hawking en Charles Dickens.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)