14

Trump spreekt verkeerde Ivanka aan, krijgt wijze les als antwoord

President-elect Donald Trump, de man die niet van zijn twitteraccount weg te slaan is, verwarde op het sociale netwerk een Britse vrouw met zijn dochter. Het leverde hem en zijn miljoenen volgers een boodschap over verantwoordelijkheid en klimaatverandering op.

Trump citeerde een tweet aan hem gericht, waarin dochter Ivanka Trump ‘een vrouw met persoonlijkheid en klasse’ werd genoemd. De afzender van die tweet, ene Goodstein, had echter per abuis @Ivanka vermeld, in plaats van @IvankaTrump. Dat maakte voor de 160 volgers van Goodstein weinig uit, maar het viel des te meer op toen Trump het bericht deelde met zijn ruim 20 miljoen volgers.

En zo stond de Britse Ivanka Majic uit Brighton ineens vol in de spotlights en zag de voormalig medewerkster van de Labour partij haar twittervolgers verdubbelen. Majic besloot daarop direct van de gelegenheid gebruik te maken en antwoordde:

‘En u bent een man met grote verantwoordelijkheden. Ik raad u aan voorzichtiger om te gaan met Twitter en meer tijd te nemen om over klimaatverandering te leren.’

Trump heeft niet op het antwoord gereageerd, Goodstein heeft zijn account inmiddels afgeschermd. Majic wordt op Twitter bedolven onder de reacties – zowel steun als uiteraard ook de gebruikelijke haat van enorme trollenlegers die zich graag om populisten verzamelen.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (14)