Laatste update 21:19
31

Vanwege dit topje is deze leerling in haar examenjaar geschorst

De afgelopen tijd komen er steeds meer verhalen langs over leerlingen die in opstand komen tegen kledingvoorschriften, die door velen als seksistisch worden ervaren. Maar een van de studenten die tegen de straf van haar school inging, wordt nu niet allen geschorst: ze mag ook niet deelnemen aan haar diploma-uitreiking.

Het meisje, Summer dat in haar laatste jaar zit op de Hickory Ridge High School in North Carolina, kwam in de problemen door een groen shirt met een boothals en lange mouwen te dragen. Volgens haar directrice overtrad ze hiermee de kledingvoorschriften van haar school omdat er een gedeelte van haar onderrug te zien zou zijn geweest. Ze moest er een jasje overheen aantrekken.

De studente zou meerdere keren tegen haar directrice gezegd hebben dat naar haar mening haar shirt prima was, maar leende alsnog het jasje van een van haar vriendinnen. Haar directrice wilde echter nog steeds dat ze mee ging om andere kleding aan te trekken. Op dit punt had de studente er genoeg van en weigerde ze mee te komen.

De kledingvoorschriften van de school bedoeld zijn om ‘een nette sfeer rondom het educatieve proces’ te creëren en om ervoor te zorgen dat er niemand gestoord wordt tijdens het leren. Het educatieve proces van Summer, die buitengewoon goede cijfers haalt met een gemiddelde in het Amerikaanse schoolsysteem van 4.4, mocht echter wel dusdanig verstoord worden dat ze voor tien dagen geschorst is, en geen deel meer mag nemen aan haar diploma-uitreiking. Haar directrice overweegt nog steeds om haar van school te sturen.

‘Het is gewoon triest, omdat ik vier jaar keihard gewerkt hen om op dat podium te staan’ vertelt Summer. ‘Drugdealers en seksdelinquenten stonden al op dat podium, maar een studente met goede cijfers die haar schouders liet zien, die mag niet.”

Teen Vogue: High School Senior Suspended for Violating Dress Code

Geef een reactie

Laatste reacties (31)