4

Vechten voor vrouwenrechten met monsterhit Spice Girls


De inmiddels twintig jaar oude wereldhit Wannabe van de Spice Girls is in een nieuw jasje gegoten en met een goede reden. De ode aan de Girl Power wordt ingezet in de strijd voor vrouwenrechten wereldwijd.

In de bijbehorende clip wordt de kijker meegenomen op een wereldreis. We zien vrouwen en meisjes in scholen en op straat die, met alle bijbehorende 90’s danspassen en kleding, aandacht vragen voor zaken als geweld tegen vrouwen, kindbruiden en gelijke salarissen voor mannen en vrouwen.

De nieuwe versie van Wannabe is onderdeel van een grotere #WhatIReallyReallyWant campagne. ‘In 2015 beloofden wereldleiders om meisjes en vrouwen op de eerste plaats te zetten toen zij de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling, het beëindigen van armoede, klimaatverbetering en het aanpakken van ongelijkheid,’ laat de organisatie achter de campagne weten in een verklaring. ‘Meisjes en vrouwen hebben disproportioneel veel last van deze uitdagingen en zijn essentieel voor het opbouwen van veerkrachtige gemeenschappen die daaraan weerstand kunnen bieden.’

In september worden de resultaten van de campagne voorgelegd aan de Verenigde Naties.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)