21

Video van winkeldief die door burgemeester Aboutaleb gearresteerd werd

Politie Rotterdam zet beelden agressieve man online

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam baarde vorig jaar opzien door uit zijn dienstauto te springen toen hij zag dat een winkeldief het hazenpad koos. Hj zette de achtervolging in arresteerde de crimineel in metrostation Gerdesiaweg met hulp van een toevallig aanwezige wijkagent in burger. Nu pas wordt duidelijk dat de arrestant zich destijds zo agressief was dat spoedassistentie werd gevraagd. Agenten in de omgeving raceten naar de plaats des onheils.


De politie heeft beelden vrijgegeven die tonen hoe een motoragent zich vanaf de Spiegelnisserkade in Crooswijk, ruim een kilometer verderop, naar het metrostation in Kralingen spoedt. Uit het verslag van de politie:

Het is 5 maart 2014. Wijkagent Groeneveld is zojuist vanaf het hoofdbureau in Rotterdam onderweg naar politiebureau Taborstraat. Hij was in burger gekleed en reisde met het openbaar vervoer. Bij het verlaten van metrostation Gerdesiaweg hoort hij boven aan de roltrap ineens een hoop tumult. Hij ziet burgemeester Aboutaleb achter een man aan rennen en roepen “blijf staan je bent aangehouden”. 
De verdachte rent snel de trap af en vlucht het metrostation in. De burgemeester en de wijkagent kennen elkaar van gezicht.

De burgemeester legt aan de wijkagent uit dat de verdachte zojuist op de Willem Ruyslaan een diefstal had gepleegd en aangehouden diende te worden. Samen rennen ze achter de verdachte aan. De wijkagent maakt zich al rennend aan de verdachte kenbaar als politieagent in burger. De verdachte roept al wegrennend “ik word niet aangehouden”.

Uiteindelijk weet de agent de verdachte vast te grijpen en hem met een mooie beenworp naar de grond te brengen. De burgemeester deelde de verdachte mede dat hij is aangehouden voor een diefstal bij de Kruidvat aan de Willem Ruyslaan. Tussentijds wordt 112 gebeld. Terwijl de burgemeester en de wijkagent in afwachting zijn van geuniformeerde collega’s wordt de verdachte na verloop van tijd weer wat agressiever. Wederom werkt de wijkagent de verdachte naar de grond. Niet veel later komen collega’s ter plaatse die de verdachte in de boeien slaan.

De verdachte is inmiddels veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde onder andere een verplichte behandeling.

Kijk in het filmpje mee met de collega’s die een melding krijgen van een spoedassistentie bij metrostation Gerdesiaweg. Dit naar aanleiding van het 112 telefoontje waarin de meldkamer te horen krijgt dat de wijkagent in gevecht is met een agressieve en vluchtende winkeldief.

De politie in Rotterdam zet veelvuldig videoverslagen online om te laten zien hoe de agenten hun werk doen in wat voor situaties. Vaak wordt met publicatie gewacht tot de verdachten veroordeeld zijn door de rechter.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)