119

Wilders voert oppositie tegen zichzelf

Plasterk wijst PVV-leider fijntjes op eigen rol

Wilders gebruikt Twitter als een megafoon om aan de hand kritiek op alles en iedereen rond te tetteren. Die tweets hebben vaak het karakter van ‘het maakt niet uit wat je roept als het maar aanslaat’. Maar nu lijkt hij nog niet helemaal terug van vakantie en loopt hij een wakkere Plasterk tegen het lijf.

Tweet Wilders

De PVV-leider greep een bericht uit De Telegraaf aan om flink uit te halen naar premier Rutte. “Bedankt Mark namens alle Nederlanders. Je bent goed bezig met de afbraak van ons land. Plakt het pluche nog lekker?”

Zijn tweet werd zoals gebruikelijk honderden keren geretweet door trouwe volgers. Twee dagen later zag minister Plasterk de tweet ook, klikte op de link en las het bericht dat stelt: 

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2012 met 1 procent afgenomen. Ook in 2010 en 2011 was er sprake van koopkrachtverlies, maar toen bleef dit beperkt tot respectievelijk 0,5 en 0,8 procent. In de periode 1985-2012 verslechterde de koopkracht van de bevolking nog nooit zo sterk als vorig jaar.

Tweet PlasterkEn tikte vervolgens als droge  reply: “De begroting voor 2012, het jaar waar dit bericht over gaat, is mede opgesteld door de PVV.”

Game, set, match.

cc-foto: MP

Geef een reactie

Laatste reacties (119)