8

Zo makkelijk steel je blijkbaar een emmer goud


Voor een pot met goud hoef je niet per se naar het einde van een regenboog. In New York heb je kans er gewoon een op straat tegen te komen. De politie van New York is naarstig op zoek naar een man die inderdaad een pot goud tegenkwam, een emmer gevuld met goudschilfers ter waarde van zo’n 1,5 miljoen euro om precies te zijn, en ermee vandoor ging. De diefstal werd al op 29 september gepleegd, maar van de dader ontbreekt vooralsnog elk spoor.

De emmer stond achterin een gepantserd voertuig, maar de bewaking was nergens te bekennen. Volgens de transporteurs waren ze nog geen twintig seconden uit het zicht – een van hen ging in de straat iets ophalen, de ander zocht zijn telefoon in de cabine – maar dat was meer dan genoeg. Op de camerabeelden die nu zijn vrijgegeven is te zien hoe de dief niet aarzelt, de 40 kilo wegende emmer uit de wagen tilt en het op een lopen zet.

Uit bewakingsbeelden kon de politie later nog tot ongeveer een kilometer de stappen van de man reconstrueren, maar daarna was hij toch echt verdwenen. Hoewel men in New York nog met man en macht op zoek is, vermoeden detectives dat de dader de staat allang uit is.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)