11

Zo rolt Barcelona

VIDEO Colombiaanse migrante struint metrostations iedere dag af om zakkenrollers te ontmaskeren

Zakkenrollers zijn geniepig. Ze houden zich op op drukke plaatsen, loeren naar mogelijke prooien en wanneer iemand even niet oplet, slaan ze hun slag. Als je ooit bent gezakkenrold, op een moment dat je even niet waakzaam was, dan herken je ongetwijfeld het gevoel van onmacht. Eliana Guerrero, een Colombiaanse migrant woonachtig in Barcelona wil hier iets aan doen. Aangezien het de bewakers van het metrostelsel niet lukt, neemt ze het heft in eigen handen.

Pickpocket Huntress of Barcelona’s Subways from Storyhunter on Vimeo.

Iedere dag reizen naar schatting zo’n 150 zakkenrollers met de metro in Barcelona. Op zoek naar de volgende onoplettende toerist. Ook Eliana Guerrero neemt de fameuze groene lijn, die naar het vliegveld gaat, waardoor er veel toeristen aan boord zijn. Bewapend met een fluitje, pepperspray en een aantal andere voorwerpen om zich te kunnen verdedigen, maakt ze jacht op zakkenrollers. En passant waarschuwt ze ook toeristen hun tassen toch voor zich te dragen.

Sinds 2009 struint de werkloze Guerrero iedere dag zo’n drie uur lang de metrostations af opzoek naar zakkenrollers. Hierdoor hoopt ze haar geliefde Barcelona een stukje mooier te maken.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)