Laatste update 21:46
19

Zweedse minister komt op voor racistisch belaagde WK-speler

De Zweedse minister van Sport Annika Strandhäll heeft woensdag in het parlement een WK-shirt van de Zweedse voetballer Jimmy Durmaz gedragen. Daarmee reageerde ze op een stortvloed aan racistisch commentaar aan het adres van de speler na het verlies tegen Duitsland, afgelopen weekend.

Dagens outfit #viärsverige

Een bericht gedeeld door Annika Strandhäll (@annikastrandhall) op

Durmaz is een geboren Zweed, met ouders die oorspronkelijk uit Turkije komen. Een overtreding van Durmaz leidde tot en vrije trap voor Duitsland, van waaruit de 2-1 werd gescoord die Zweden de das omdeed. Dat was voor een deel van de Zweedse supporters reden om hun racistische woede op Durmaz te botvieren.

Zondag nam Strandhäll het al voor Durmaz op door op Instagram te schrijven: ‘Woede en frustratie is begrijpelijk. Maar toestaan dat dit omslaat in racistische en hatelijke beledigingen aan het adres van een enkele speler is niet te rechtvaardigen.’ Woensdag verscheen de minister in het parlement in het gele shirt van de nationale ploeg, met de naam en het rugnummer van Durmaz. Bij een foto schreef Strandhäll: ‘Wij zijn Zweden’.

Durmaz zelf had ook nog een boodschap voor de Zweden die het nodig vonden hem racistisch uit te schelden en hem te bedreigen. Gesteund door de hele Zweedse ploeg sprak hij die uit voor de camera’s: ‘Fuck racisme’

Geef een reactie

Laatste reacties (19)