Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

1 mei wereldwijd gevierd

  •  
01-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
1mei_300.jpg
Video's: Feesten, demonstraties, arrestaties, rellen
Over de hele wereld is de Dag van de Arbeid door miljoenen mensen gevierd, soms met feesten, vaak met demonstraties. Betere beloning en betere werkomstandigheden waren veelal de eisen.
In Milaan (zie video) stond het feest in het teken van de strijd voor de gemeenteraadsverkiezingen later deze maand. Maar ook andere progressieve zaken als het verzet tegen Berlusconi en het opkomen voor de rechten van homo’s kwamen aan bod. In steden als Lahore in de Pakistaanse provincie Punjab waren massale bijeenkomsten.
In deze video uit Sri Lanka gaat het vooral om verbetering van de arbeidsomstandigheden. In Maleisië werden de 1 mei-demonstranten, waaronder een parlementslid, opgepakt door de politie. Die taferelen zijn hier te zien.
In Hamburg en andere Duitse steden kwam het zoals gebruikelijk tot rellen.
In Zweden was de Dag van de Arbeid gewoon een lekker feest  en in de Verenigde Staten waar de 1 mei traditie  is ontstaan , werd de dag onder meer gevierd met samenzang, zoals hier in North Carolina.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.