43

Politie Den Haag opnieuw onder vuur na uitschelden jongeren

De politie uit Den Haag is een intern onderzoek begonnen nadat een filmpje op sociale media verscheen waarin een agent jongeren een dwarslaesie toewenste. Nadat hij ze aansprak op het feit dat drie jongeren op één scooter zaten, ontstond onenigheid waarna de agent begon te schelden:

“Ik ben helemaal klaar met jullie, dat soort types. Weet je wat het mooiste was geweest? Als je op je bek was gegaan en een dwarslaesie had gehad en dat je vanaf je zestiende, want ouder schat ik je niet, lekker in een rolstoeltje mag je hele leven. Dat is het enige wat ik je gun.”

Teamchef Van Marle verwerpt de werkwijze van zijn collega. “Een dergelijke manier van bejegening is absoluut niet wat wij als politie voor ogen hebben.” Inmiddels is de agent, hangende het interne onderzoek, van straat gehaald. De jongeren zijn welkom voor een gesprek op het bureau als ze daar behoefte aan hebben, zegt Van Marle.

De activisten van Control Alt Delete zetten zich in tegen etnisch profileren en reageerde op Twitter als volgt:

Vorige maand meldde het Haagse korps nog dat er meer energie wordt gestoken in het verbeteren van het contact met de inwoners van de Hofstad. Dit om escalatie te voorkomen. Daarnaast liet het korps weten dat in het afgelopen jaar twintig procent minder geweld is toegepast door lokale agenten. Het gaat hier om de wapenstok, pepperspray, vuurwapen of fysiek geweld. Over verbale uitingen werd niet gesproken.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)