Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

14 jaar cel voor extreemrechtse terrorist die Duitse politica neerstak

  •  
01-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keulen850
Het Openbaar Ministerie in Duitsland heeft Frank S., de man die vorig jaar een aanslag pleegde op de de Keulse burgemeesterskandidate Henriette Reker, veroordeeld tot veertien jaar cel. Dat meldt der Spiegel. Op 17 oktober 2015 viel de 45-jarige man Reker aan met een groot jachtmes. Hij stak haar meermaals in de hals en verwondde daarbij nog vier andere mensen. De rechter bevond hem dan ook schuldig schuldig aan poging tot moord. Reker raakte zwaargewond bij de aanslag en lag nog in het ziekenhuis toen een dag later duidelijk werd dat zij de verkiezingen had gewonnen.
Volgens de voorzitter van de rechtbank, Barbara Havliza, wilde S. met zijn daad ‘een signaal afgeven naar de Duitse Bondsregering’ en ‘door een klimaat van angst te creëren’ de Duitse vluchtelingenpolitiek ‘beïnvloeden’.  De extreemrechtse terrorist, die eerder al drie jaar vastzat wegens politiek gemotiveerde geweldsplegingen, werd vlak na de aanslag door de Keulse politie opgepakt. Hoewel uit psychiatrisch onderzoek bleek dat zijn persoonlijkheid paranoïde en narcistische trekjes vertoonde, werd vastgesteld dat S. volledig toerekensvatbaar en bij zijn volle verstand was toen hij de aanslag pleegde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.