Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

17 procent banen weg bij Volkskrant, Trouw

  •  
07-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkskrant_300.jpg
Bezuinigingen minder hard dan gevreesd ... Trouw levert 20 procent in, dumpt fotografen ... Kranten blijven multimediaal
De Persgroep heeft de bezuinigingsplannen ontvouwd voor Trouw en de Volkskrant. De operatie moet voor april volgend jaar zijn afgerond. Volkskrant-hoofdredacteur Broertjes noemt de plannen ‘in balans’.
Trouw wordt het hardst geraakt, schrijft de Volkskrant :
Op de redactie van de Volkskrant verdwijnen twintig van de 215 plekken. Dagblad Trouw wordt harder geraakt. Daar verdwijnen op de redactie 25 van de 125 banen. Op de Volkskrantredactie zijn de bouwers van de websites het grootste slachtoffer. Die hele afdeling verdwijnt in Amsterdam en wordt overgeheveld naar Brussel, waar de Persgroep zijn online-activiteiten al heeft zitten.
Bij Trouw verdwijnen 22 banen. De krant meldt zelf dat de eerste twee slachtoffers al bekend zijn: de fotografen Werry Crone en Jörgen Caris. “De krant zal voortaan nog uitsluitend gebruik maken van freelance-fotografen.”
cc-foto: Arne Heijenga

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.