75

18-1-12: De crisis & ik

Joop presenteert ism Studium Generale Erasmus en Arminius een avond met Mei Li Vos, Peter Verhaar, Brenda Stoter, Ewald Engelen, Marie-Claire van den Berg, Rop Gonggrijp, Merijn Oudenampsen en Ronald Buijt. Kom ook!

Zet het in je agenda, hou de avond vrij en kom: Woensdagavond 18 januari. Dan vindt in Arminius te Rotterdam een speciale aflevering plaats van het Denkcafé waar een reeks sprekers ingaat op het thema ‘De crisis & ik’.

De financiële crisis is een feit maar wat de gevolgen voor ons nou precies zijn blijft onduidelijk. Vooral wat moet je nu wel of niet doen? Emigreren? Je spaargeld naar het buitenland sluizen? Lid worden van een vakbond? In een occupy-tent gaan zitten? De politiek onder druk zetten? En natuurlijk: hoe erg wordt het?

Op deze avond van het Denkcafé komen sprekers aan het woord die hun licht laten schijnen over dergelijke zaken en vragen van het publiek beantwoorden.

– Peter Verhaar, bekend van Pauw & Witteman en oprichter van de Alex Bank, legt uit of het verstandig is eigen financiële instituten op te richten, zoals bezorgde Amerikanen nu doen.

– Journalist Brenda Stoter vertelt hoe de crisis zich nu al aandient in het alledaagse leven.

– Activistisch denker Merijn Oudenampsen vertelt wat er te leren en verwachten valt van de Occupy-beweging.

– ‘Groen Doen’ auteur Marie-Claire van den Berg gaat in op de vraag of en hoe je in crisistijd duurzaam kunt leven.

– Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt spreekt over hoe de crisis een stad als Rotterdam treft en wat de politiek kan doen. 

– Financieel geograaf Ewald Engelen legt uit wat burgers, als consumenten en kiezers, anders kunnen doen om een volgende financiële crisis te voorkomen.

– Hacker Rop Gonggrijp vertelt over de Moeder aller Crisis die ons te wachten staat en hoe je je daar op voor kunt bereiden.

Presentatie: Mei Li Vos en Francisco van Jole.

Woensdag 18 januari 2011 in Arminius, Museumpark 3, Rotterdam. Aanvang 20u. Entree € 5 euro (Studenten, RdamPas en 65+ Pas gratis)

Reserveer hier

De avond is ook live te zien op deze site.

Geef een reactie

Laatste reacties (75)