Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

2 miljoen voor maatregelen tegen genitale verminking

  •  
28-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
41486170852_eda905c412_z
Nederland gaat safehouses openen waar meisjes en vrouwen aan genitale verminking kunnen ontsnappen. Een GroenLinks-voorstel om 2 miljoen uit te trekken voor drie van die huizen werd vandaag gesteund door een Kamermeerderheid van regeringspartijen VVD, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen PvdA en Partij voor de Dieren. De zelfverklaarde beschermers van vrouwen, PVV en FvD, stemden tegen het voorstel.
Op dit moment zijn er ongeveer 200 miljoen vrouwen die in meerdere of mindere mate genitaal zijn verminkt. Genitale verminking komt met name voor in Afrika en Azië. In Kenia en Tanzania bestaan al safehouses waar meisjes of moeders met hun jonge dochters heen kunnen vluchten op het moment dat genitale verminking dreigt. Isabelle Diks van GroenLinks wil dat dit soort safehouses in meer landen worden opgericht, bijvoorbeeld in Indonesië, waar vrouwenbesnijdenis in opkomst is. Diks verklaart in het AD :
"Je moet er niet aan denken dat dit je overkomt als meisje. Het is godsgruwelijk. De complicaties zijn ook vaak afgrijselijk."
Cc-foto: UN Women
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.