18

20.000 euro tipgeld Belgische wolvenmoord, ook Nederlandse wolven spoorloos

Drie Belgische dierenbeschermingsorganisaties loven gezamenlijk 20.000 euro beloning uit voor de tip die leidt naar degene die wolvin Naya en haar welpen heeft gedood. Uit onderzoek van de overheidsinstantie Natuur & Bos is duidelijk geworden dat de wilde dieren die in een ontoegankelijk natuurgebied verbleven door ‘professionals’ zijn gedood. “Op het doden van de Europees beschermde wolven staan in Vlaanderen celstraffen tot 5 jaar en een boete tot 500.000 euro,” meldt een Animal Rights in een persbericht.

Een van de andere organisaties, Vogelbescherming Vlaanderen, heeft ruime ervaring met het juridisch vervolgen van malafide jagers, stropers en andere vandalen. De jagerslobby Hubertus Vereniging Vlaanderen is verbolgen over de beschuldigingen aan het adres van onbekende jagers en wil een klacht wegens laster indienen tegen de natuurbeschermers.

De stoffelijke overschotten van de wolvin en haar welpen zijn tot nu toe niet gevonden. Ze zijn van de een of andere dag uit zicht verdwenen. Toen vervolgens het bijbehorende mannetje geen voedsel meer bracht, werd duidelijk dat de dieren hoogstwaarschijnlijk gedood zijn.

Ook in Nederland zijn drie wolven verdwenen, zo werd dinsdag bekend. De Zoogdiervereniging houdt er rekening mee dat ook deze wilde dieren zijn gedood door stropers al is het ook mogelijk dat ze verdronken zijn bij het oversteken van een rivier.

cc-foto: Lurens

Geef een reactie

Laatste reacties (18)