Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'20 doden bij zelfmoordaanslag Nederlandse in Somalië'

  •  
20-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mogadishu
Update: Mogelijk ook Nederlandse man betrokken bij aanslag ... Eerder: Volgens Somalische radiozender zou de vrouw die de aanslag pleegde als receptioniste hebben gewerkt in het hotel waar het incident plaatsvond
Een Nederlandse vrouw zou vrijdag een zelfmoordaanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu hebben gepleegd. Dat meldt de Somalische zender Radio Dalsan. Nadat buiten het hotel een autobom was afgegaan zou de vrouw zich binnen hebben opgeblazen. Zaterdag meldt het Franse persbureau AFP dat ook een Nederlandse man mogelijk betrokken is bij de aanslag.
De twee zijn mogelijk partners van elkaar.
De vrouw zou als receptioniste werkzaam zijn geweest in het hotel waar de aanslag plaatsvond en waarbij meer dan 20 mensen om het leven kwamen. Twee leden van het Somalische parlement zouden onder de doden zijn. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de terreurbeweging al-Shabaab.
Een woordvoeder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt bekend te zijn met de berichten, maar kan niets bevestigen. 
Cc-foto: Somalische veiligheidstroepen verzamelen zich bij het hotel waar de aanslag plaatsvond, ANP

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.