Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

41.000 handtekeningen voor verbod op pedovereniging

  •  
13-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
ANP-henkbres300.jpg
Update: Kamerdebat zal na de zomervakantie plaatsvinden
Hagenees Henk Bres zegt 41.000 handtekeningen te hebben verzameld voor het verbieden van pedofielenvereniging Martijn.
Dat meldt Trouw. ‘Dit is een duidelijk signaal dat mensen het landelijk zat zijn’, aldus Bres. Om een kwestie op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen zijn ten minste 40.000 handtekeningen nodig. Enige voorbehoud is nog de vraag of de Kamer de afgelopen twee jaar al over een eventueel verbod van Martijn heeft gedebatteerd. In dat geval mag de Kamer de petitie naast zich neer leggen. 
Update 14.00
De Tweede Kamer zal na de zomervakantie debatteren over de pedofielenvereniging Maartijn. PvdA-Kamerlid Khadija Arib heeft dat gezegd in reactie op het burgerinitiatief van Henk Bres. De Tweede Kamer zal bekijken of de vereniging vervolgd of verboden kan worden.
Het OM heeft eerder afgezien van vervolging, omdat strafbare feiten waarvoor (ex-)bestuursleden van Martijn zijn veroordeeld of verdacht, niet zijn gepleegd in het kader van werkzaamheden voor de vereniging, zo meldt De Volkskrant.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.