Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

42 nee-stemmers wapenwet ontvingen geld van lobby

  •  
22-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ANP-21972345.jpg
Bijna alle Amerikaanse senatoren die wetsvoorstel wapenbeheersing tegenhielden in senaat, accepteerden donatie wapenlobby
Uit onderzoek van The Guardian in samenwerking met the Sunlight Foundation, blijkt dat 42 van de 45 senatoren die tegen het voorstel voor uitbreiding van de ‘background checks’ bij wapenverkoop stemde, donaties ontvingen van organisaties die voor ongelimiteerd wapenbezit zijn. Sommige van de donaties dateren van slechts drie weken geleden.
Angsten van voorstanders van de wapenwet, voor een agressieve en kapitaalkrachtige lobby lijken hiermee gegrond verklaard. Organisaties als de National Rifle Associaton hebben de afgelopen maanden recordbedragen geïnvesteerd in de wapenlobby. Vooral in de periode na het Newtown-drama werden de bedragen opgeschroefd. President Obama toonde zijn frustratie en boosheid over het falen van het wetsvoorstel in een toespraak afgelopen donderdag, waarin hij fel uithaalde naar de wapenlobby.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.