Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

50 jaar zonder Édith Piaf, milord wat was ze goed!

  •  
10-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
piaf300.jpg
Vijftig jaar geleden, op 10 oktober 1963 overleed de Franse zangeres ... Ter herinnering een video van haar laatste optreden
Donderdag is het vijftig jaar geleden dat de Franse zangeres Édith Piaf kwam te overlijden, na een tumultueus leven vol hoogtepunten en een groot aantal dieptepunten. Piaf, wier echte achternaam Gassion was, was de dochter van een Italiaanse kroegzangeres en een acrobaat. Haar moeder runde een bordeel, alwaar ze een deel van haar jeugd doorbracht.
In het Parijse Olympia gaf Piaf (van La Môme Piaf, het Meisje Mus) een paar maanden voor haar overlijden haar laatste optreden, na een ziektebed van meer dan een jaar.
Over het leven van Piaf zijn diverse films en documentaires gemaakt, waaronder La Vie en Rose. Haar bekendste nummers zijn La Vie en Rose, Je ne Regrette Rien en Milord.
Hierboven ter herinnering aan één van Frankrijks grootste zangeressen aller tijden, een video van haar laatste optreden.
Zet het geluid hard, of beter: zet je koptelefoon op en geniet van haar prachtige indringende stem.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.