Laatste update 21 januari 2016, 00:12
2

Making a Murderer-makers zelf in beklaagdenbankje

Het kan verkeren, zo weten filmmakers Moira Demos en Laura Ricciardi inmiddels. Na het aanvankelijk laaiende succes van hun hit-documentaire Making a Murderer, lijkt de publieke opinie zich inmiddels tegen het duo gekeerd te hebben. Zowel het publiek als ook enkele hoofdrolspelers uit de documentaire zelf beschuldigen Demos en Ricciardi ervan een wel heel eenzijdig beeld van de veroordeelde Steven Avery te schetsen.

Kathryn Schulz, journalist van The New Yorker, schrijft:

De documentaire laat kijkers voortdurend geloven dat Avery erin is geluisd door de Manitowoc County Sherrif’s Department en het laat elk bewijs dat het tegendeel laat zien nadrukkelijk weg. De filmmakers laten bewust veel onzalige feiten uit Avery’s verleden weg, waaronder meerdere aanklachten wegens fysiek en seksueel geweld.

Ondertussen zetten zelfs Avery’s advocaten publiekelijk vraagtekens bij zijn onschuld en noemde zijn ex-verloofde hem een monster tijdens een interview met CNN. Het heeft er allemaal toe geleid dat Demos en Ricciardi in de hoek zijn beland waar de klappen vallen. Maandagavond, plaatselijke tijd, waren ze te gast bij Trevor Noah in The Daily Show om tekst en uitleg te geven.

‘We zijn nooit van plan geweest enige invloed uit te oefenen op de zaak,’ zegt Ricciardi.

‘We wisten dat het rechtssysteem had gefaald bij Steven Avery in 1985 en nog eens 18 jaar lang bleef falen terwijl hij onterecht gevangen zat. Het enige dat wij wilden doen, was uitzoeken of het rechtssysteem er sinds 1985 op vooruit is gegaan.’

Bron

Geef een reactie

Laatste reacties (2)