Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstranten op jacht naar verzetsspray

  •  
21-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-01-21-om-21.07.13
Demonstranten willen zaterdag in Spijkenisse de “verzetsspray” van Wilders in ontvangst nemen en verzamelen. De PVV-leider wil die dag hoogstpersoonlijk de spuitbusjes uitdelen aan het aanwezige publiek.
Kim van de Kant, een van de organisatoren van de actie, schrijft op Facebook :
"Die spray zelf, is nog niet eens zulk gek spul. Het moment waarop en de reden waarmee dit nu uitgedeeld wordt echter wel! Wij willen niet dat mensen, gedreven door angst, met dit soort spul op zak door Spijkenisse gaan lopen. Daarom gaan wij deze spray inzamelen zodat er geen verkeerde dingen mee gebeuren! Help ons hierbij!"
De organisatoren laten ook weten niet herkenbaar te zullen zijn als demonstrant.
"We lopen gewoon tussen de mensen door. Je zult ons niet zien, maar we zijn er wel. Op zich hebben we ook helemaal niets tegen de spray. Het gaat om de reden dat die man het nu uitdeelt. Islamitische testosteronbommen slaat op iedereen die moslim is. Dat vinden wij belangrijk."
Wat de demonstranten met de ingezamelde busjes wil doen, houden ze vooralsnog geheim. Maar:
"We gaan in ieder geval niet Wilders zelf ermee belagen. Dat kunnen we gewoon niet maken. We gaan ons niet verlagen tot zo’n niveau. We zijn er wel, maar niemand zal last van ons hebben."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.