Laatste update 12:41
4

Aangifte Ajax om racistische spreekkoren ADO

Ajax heeft schoon genoeg van racistische spreekkoren en gaat aangifte doen tegen de groep supporters van ADO Den Haag die afgelopen zondag hun racisme botvierden op speler Riechedly Bazoer. De ADO-supporters maakten onder meer apengeluiden richting de middenvelder en zongen “nee, ik heb geen bananen” zodra de speler aan de bal kwam.

Niemand greep in, tot onteltenis van Volkskrantcolumnist Teun van de Keuken, die in zijn column ‘Van de KNVB mag je roepen wat je wilt‘ schreef:

Waarom haalden de trainers hun spelers niet van het veld? Zij gaven hun reactie op televisie. Frank De Boer van Ajax: ‘Ik vind dat de club ADO en instanties zoals de KNVB, gemeente en politie daarover moeten beslissen en niet wij op het veld.’ Henk Fräser van ADO: ‘Dit soort zaken van wel of niet stoppen, ligt niet bij ons, maar bij de scheidsrechter.’ Scheidsrechter Van Boekel: ‘Er is een duidelijk protocol en er zijn duidelijke richtlijnen dat de thuisclub bepaalt wanneer er eventueel stilgelegd wordt.’ De thuisclub, ADO, ten slotte, liet zijn perswoordvoerder – niet de voorzitter – na afloop verklaren dat het zich ‘distantieerde van de spreekkoren’ en ‘verder geldt dat we de richtlijnen van de KNVB hebben gevolgd’.

Bazoer zelf zegt niet te hebben geweten dat van het veld lopen een optie was geweest:

Ik wilde gewoon een goede wedstrijd neerzetten en drie punten meenemen naar Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd beelden van de tribune te gaan bekijken en aan de hand daarvan te beslissen of strafrechtelijke vervolging mogelijk is.

 

Cc-foto: FaceMePLS

Geef een reactie

Laatste reacties (4)