13

Aanklaagster DSK zoekt publiciteit met lang en emotioneel interview

Een klassieke aanranding als in een film

Nafissatou Diallo, de schoonmaakster van het Sofitel hotel die Strauss Kahn beschuldigt van een seksueel misdrijf heeft haar hele verhaal, inclusief foto’s uit de doeken gedaan. Newsweek publiceerde maandag een uitgebreid interview met de 32-jarige oud immigrant uit Guinea.

Het is opvallend dat Diallo, die eerder zoveel mogelijk media aandacht vermeed, nu haar hele verhaal doet nadat rechters DSK op vrije voeten stelden omdat ze het verhaal van Diallo niet langer geloofwaardig vonden.

Op het moment dat Diallo de kamer van de topman betrad zou ze DSK niet hebben gezien totdat er plotseling een naakte man tevoorschijn kwam. Daarop zou ze ‘Oh, my God’ hebben geroepen. Ze verontschuldigde zich waarop DSK zou hebben gezegd: ‘You don’t have to be sorry’. Daarna zou hij naar haar borsten hebben gegrepen en ‘you’re beautiful’ hebben gezegd. De schoonmaakster die ook wel ‘Nafi’ genoemd wordt, zou daarop hebben gezegd dat ze niet van de actie gediend is en dat ze niet haar baan wil verliezen.

Veel van haar onthullingen tegenover Newsweek zouden nieuw zijn in tegenstelling tot wat ze aan de autoriteiten heeft verteld. Sommige details zijn nieuw zoals de uitgebreide dialogen tussen haar en DSK. Tegen vertrouwenspersonen in het ziekenhuis vlak na de aanranding zei ze dat DSK helemaal niet tegen haar heeft gesproken. Ook vertelt ze in het interview nieuwe feiten over wat ze gedaan zou hebben na de aanval. Een heikel punt in de rechtszitting waardoor haar verhaal niet meer geloofwaardig was volgens de rechters. De jonge vrouw wil nog altijd dat de oud-topman van het IMF achter slot en grendel komt.

Nafi laat het niet bij het ene interview. Maandag en dinsdagavond zendt ABC News ook een interview met haar uit. Volgen de advocaat van DSK is het ‘voor het eerst in de geschiedenis dat een aanklager een grote media campagne aangrijpt om een officier van justitie over te halen de aanklacht door te zetten tegen een persoon van wie geld wordt geëist.’
Lees meer bij The New York Times: Housekeeper details Strauss Kahn encouter

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (13)