49

Aanrander van journaliste in Keulen meldt zich bij de politie

Een van de aanranders van de Belgische RTBF-journaliste Esmeralda Labye heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Keulen. Dat meldt De Morgen. De 17-jarige jongen had de journaliste lastiggevallen tijdens een live-nieuwsuitzending rondom de carnavalsviering in de Duitse stad.

Labye en haar cameraploeg waren in Keulen met extra aandacht voor de gedragingen van carnavalsvierders, wegens de rampzalig verlopen oudejaarsnacht waarbij een groot aantal vrouwen werd aangerand. Terwijl Lamye verslag deed van het feest, werd zij voor de draaiende camera gegrepen en onzedelijk betast.

Tegenover VTM Nieuws deed Labye verslag van het voorval:

Het begon met een kus in mijn nek. Dan zongen ze: “Wilt u met mij gaan slapen?” Dat gaat ook nog. Dan heeft een man mij vastgegrepen bij de schouders en heeft een obsceen seksueel gebaar gemaakt, zonder mij aan te raken, hij maakte een neukgebaar. Langs de ene kant stak een man zijn middelvinger op en aan de andere kant nog een middelvinger. Dan pakte weer iemand mijn schouders vast, iemand maakte een seksueel gebaar. Ik deed voort met mijn live-gesprek, anderhalve minuut. En op het einde kwam er een man van links en hij heeft mijn borsten aangeraakt.

De dader heeft op het politiebureau, waar hij zich samen met zijn moeder meldde, verklaard dat hij zichzelf op de beelden heeft herkend. Maar, zo zei hij zelf, zijn daden waren niet seksueel gemotiveerd. Of de jongen daarmee van mening is dat het lastigvallen wél door de beugel kan, is niet bekend. De politie heeft zijn zaak momenteel in onderzoek is nog altijd op zoek naar de andere man door wie de journalist werd betast.

Behalve Labye hebben nog zes andere personen aangifte gedaan van soortgelijke vergrijpen.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)