Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslag op Eurostar mislukt, vier verdachten opgepakt

  •  
21-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
eurostar
Eurostar bloqué à Aubechies: 4 suspects auraient été arrêtés In België zijn naar verluidt vier verdachten opgepakt in verband met een aanslag op de hogesnelheidstrein Eurostar die op weg was van Londen naar Brussel. Nabij Ath, gelegen tussen Lille en Brussel, was een met metalen plaat bedekt betonblok op de rails gelegd met als doel de trein te laten ontsporen. Om 11 uur vrijdagochtend botste de Eurostar, die op dat moment driehonderd kilometer per uur reed met aan boord 450 passagiers, op betonblok. De supersneltrein bleef wonderwel op de rails en niemand raakte gewond.
Een woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel verklaarde tegenover de VRT: “De treinbestuurder is nadien beginnen af te remmen en kon de trein enkele kilometers verder tot stilstand brengen. Na onderzoek kon de trein met een vertraging van vijf uur verder rijden. Het gaat om een kwaadwillige daad die wij betreuren.” Om het betonblok op de rails te kunnen plaatsen was een gat in de omheining geknipt. Justitie wil pas maandag een verklaring geven over de arrestanten. Ook over hun eventuele motieven is niets bekend.

Meer over:

belgië, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.