Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aantal dissidenten CDA-fractie verdubbeld

  •  
21-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
cda_300_02.jpg
Trouw: er zijn nu twéé CDA-Kamerleden met bezwaren … Volkskrant vindt zes mogelijke dissidenten
Twee CDA-Kamerleden hebben hun standpunt binnen de fractie kenbaar gemaakt. Ze willen niet samenwerken in een coalitie met gedoogsteun van de PVV. Als de Kamerleden hun verzet doorzetten heeft de PVC-coalitie geen meerderheid meer.
Het verzet tegen een PVC-coalitie neemt binnen het CDA toe. Trouw meldt dat er intussen een tweede CDA-dissident bij is gekomen, die niet wil samenwerken met de PVV. Doordat deze coalitie een nipte meerderheid heeft is het belangrijk dat alle Kamerleden achter het regeerakkoord staan. Nu er twee dissidenten zijn, lijkt de kans van mislukken toe te nemen.
Ook bij de ‘WachtKamerleden’ heerst er onrust. Vier tot zes van deze kandidaat-Kamerleden zijn zéér kritisch over een samenwerking met de PVV, aldus de Volkskrant. Deze ‘WachtKamerleden’, die de zetels van Kamerleden die naar het kabinet doorschuiven in zullen nemen, ondertekenen het regeerakkoord niet en hebben daardoor vrij spel.
CDA-voorzitter Maxime Verhagen ontkende eerder het bestaan van dissidenten:
“Er geldt voor iedereen, ook voor mezelf, een voorbehoud op de inhoud van de onderhandelingen, eigenlijk geldt voor de hele fractie dat het eindresultaat beoordeeld wordt op de inhoud.
Wie de dissidenten zijn is, net als vroeger in het Oostblok, onbekend. De Volkskrant zet op een rijtje wie er in aanmerking komen: Welke CDA-Kamerleden vormen een risico?
cc-foto:  zeynep arkök

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.