74

Aantal omroepen moet fors omlaag

Minister en omroepbaas willen het aantal omroepverenigingen in 2015 hebben teruggebracht van 24 naar maximaal 15

Het aantal publieke omroepen moet in 2015 drastisch zijn teruggedrongen. Dat zei bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep Henk Hagoort in zijn nieuwjaarsspeech. Minister Plasterk viel hem bij.


Volgend seizoen zitten er 24 zelfstandige spelers in het bestel. In 2015 moeten dat er maximaal vijftien zijn, meldde Hagoort. Alleen dan behoudt de Nederlandse Publieke Omroep volgens hem zijn slagkracht en unieke karakter. Dit schrijft Trouw donderdag.

Aanhakend op Hagoort sprak ook mediaminister Ronald Plasterk zich uit over vermindering van het aantal omroepen. Voor de camera van de NOS zei hij vrijdag dat Hilversumse omroepverenigingen moeten nadenken over fusies.

Laten ze elkaar in Hilversum eens goed in de ogen kijken. Omroepen kunnen zich best eens afvragen wat nu nog de onderlinge verschillen zijn. Als die er niet zijn, kunnen ze beter fuseren.

Als voorbeelden noemde de minister een fusie tussen KRO en NCRV, maar ook een samensmelting van de progressieve omroepen (waarmee hij doelde op VARA en VPRO) ziet hij voor zich.

Geef een reactie

Laatste reacties (74)