Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb: geen demonstratie tegen racisme met meer dan 80 mensen

  •  
02-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
aboutaleb
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verbiedt een demonstratie tegen racisme op het Schouwburgplein als het protest meer dan tachtig mensen trekt. “Dan is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk”, aldus Aboutaleb op Radio Rijnmond.
De burgemeester dringt aan op een alternatief protest. Hij roept om op niet fysiek bijeen te komen of te kiezen voor een demonstratievorm waarbij het mogelijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
"Kijk naar Italië. Daar werden acties gehouden van mensen die vanaf balkons herrie maken. Kies voor een creatieve manier. Of vorm een lint langs de waterkant. Zo kan je ook een statement maken en tóch anderhalf meter afstand houden."
De organisatie van de demonstratie in Rotterdam verwacht 150 mensen. In Amsterdam kwamen maandagmiddag duizenden mensen samen op de Dam om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.