107

Aboutaleb: ‘Ik roep moslims niet ter verantwoording, ik vraag ze om hulp’

Burgemeester van Rotterdam blijft 'rot op'-standpunt verdedigen bij Jinek

Ahmed Aboutaleb sprak enkele uren na de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo zijn afschuw over de gebeurtenissen uit in een toespraak die inmiddels -zelfs wereldwijd- beroemd is geworden. “Als de vrijheid je hier niet bevalt, rot toch op”, zei hij over potentiële jihadgangers in Nederland. De Rotterdamse burgemeester van de PvdA heeft zich landelijk op de kaart gezet met zijn woorden. In de talkshow Jinek blijft hij bij zijn standpunt: “de moslimgemeenschap heeft het medicijn in handen”.


Speelt de video niet af? De aflevering is ook hier te bekijken

Aboutaleb zegt bij Jinek dat hij vindt dat “de islamitische gemeenschap begrip moet opbrengen” voor door de aanslag bang geworden Europeanen. Hij benadrukt dat hij moslims niet ter verantwoording roept, maar dat hij hen vraagt te helpen om rust en stabiliteit te creëren. “Zij hebben het medicijn in handen”, aldus Aboutaleb.

Ambitie
Op de vraag of hij, in de toekomst, de nieuwe leider van de PvdA zou willen worden geeft Aboutaleb geen antwoord. Het blijft bij een politiek correct: “Op dit moment heb ik niet de ambitie om leider van de PvdA te worden. De komende 6 jaar ligt mijn ambitie in Rotterdam.”

Geef een reactie

Laatste reacties (107)