29

Aboutaleb wil gemeentelijke wietplantage

Roffawiet moet overlast en criminaliteit tegengaan

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat er een gemeentelijke wietplantage komt die de lokale coffeeshops bevoorraadt. De legalisering moet een einde maken aan de overlast en criminaliteit. Bovendien kan zo een limite aan het THC-gehalte, de werkzame stof van de drug, gesteld worden.

Aboutaleb doet zijn voorstel in een brief aan de gemeenteraad. In november kwamen D66 en GroenLinks met het idee voor zo’n plantage, de gemeenteraad stemde er mee in. 

De strijd tegen illegale wietplantages kost volgens GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte teveel politie-inzet en levert te weinig resultaat op. “Het is een waterbedeffect. Op het moment dat de politie een illegale plantage van de ene zolder ontmantelt, komt er op een zolder elders in de stad weer eentje bij.

Aboutaleb stelt voor het beheer van de plantage een stichting in het leven te roepen met bestuurders van onbesproken gedrag. De kwekerij moet in een buitengebied of op een industrieterrein komen. De wietstichting kweekt niet meer dan nodig is voor de afzet van de deelnemende coffeeshops. Deze verkooppunten mogen alleen wiet verkopen die door de gemeentelijke kwekerij wordt geleverd.

Ook andere gemeenten, zoals Tilburg, hebben interesse in een dergelijke kwekerij.

Rijnmond: Aboutaleb heeft plan voor wietteelt

Foto: Gemeente Rotterdam, fotograaf Marc Nolte 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)