44

‘Achteraf gezien…’

Update Weekers door het stof in kwestie Van Rey ... Kamer neemt genoegen met uitleg staatssecretaris ... GroenLinks-fractieleider Van Ojik vindt dat hij ook  excuus moet maken aan media die hij betichtte van complotdenken

UPDATE Staatssecretaris Weeker van Financiën is donderdag flink door het stof gegaan in de kwestie-Van Rey. De Tweede Kamer neemt genoegen met zijn uitleg, dat meldt de NOS.


Eerder
VVD-staatssecretaris Weekers beseft dat de reclamezuil met zijn foto langs de A73 in Limburg een verkeerd idee was. Dat gaf hij donderdagmiddag toe tijdens het Kamerdebat over zijn omstreden contacten met de van corruptie verdachte oud-wethouder Van Rey van Roermond.

Woensdag gaf Weekers al toe dat hij had moeten doorvragen over de financiering van het billboard, maar betichtte de media wel van ‘complotdenken’. Nu geeft hij toe dat hij beter had moeten doorvragen over de financiering en de gang van zaken ook beter had moeten vastleggen.

Als ik tijdens de campagne kritischer had doorgevraagd, zou ik tot de conclusie zijn gekomen dat deze actie geen goed idee was”, zei hij in het Kamerdebat.

De oppositie vraagt zich nog altijd af of Weekers Van Rey een wederdienst heeft verleend omdat Van Rey een financiële bijdrage had geleverd aan de reclameactie. GroenLinks fractievoorzitter Bram van Ojik wil dat Weekers ook zijn excuses aanbiedt aan de media die hij beschuldigde van complotdenken. Verschillende Kamerleden willen ook opheldering over de rol van formateur Rutte in deze zaak.
NOS: Weekers: zuil geen goed idee

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)