Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Achterban VVD geeft voorkeur aan coalitie met D66 en CDA

  •  
04-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
ANP-VVD_D66_CDA300.jpg
PVV met 15 procent uit de gratie bij VVD-achterban
VVD-kiezers hebben een duidelijke voorkeur voor het CDA en D66 als toekomstige coalitiepartner. Die partijen scoren bij de VVD-achterban rond de 66 procent. De PvdA scoort bij VVD-kiezers 34 procent als mogelijke samenwerkingspartner, de PVV is met 15 procent uit de gratie.
Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate, ook verantwoordelijk voor de politieke barometer. Voor PvdA-kiezers komen meer partijen in aanmerking als coalitiepartner: SP en D66 (allebei 63 procent), GroenLinks (55 procent), CDA (35 procent) en dan pas de VVD (26 procent).
De SP-kiezer regeert het liefst met de PvdA (68 procent), gevolgd door GroenLinks (48 procent) en D66 (29 procent). Het onderzoek is gebaseerd op een representatieve online steekproef onder 1242 stemgerechtigde Nederlanders. RTL Nieuws: VVD-achterban wil D66 en CDA in coalitie
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.