Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Acteur Piet Römer overleden

  •  
17-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
ROMER300.jpg
Nederland verliest een geliefd acteur en Amsterdam een ereburger
Acteur Piet Römer is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 83 jaar. Römer is de enige televisiester die zo veel is onderscheiden met een publieksprijs. Zijn bekendste rol speelde hij in de politieserie Baantjer als de knorrige rechercheur Jurriaan de Cock.
Römer speelde in zestig theaterproducties en zo’n twintig films. Film heeft hij nooit als zijn medium beschouwd. “Ze behandelen je daar als gebruiksvoorwerp”, zou hij geregeld gezegd hebben. Toch werd hij mede door de televisieseries waarin hij speelde geliefd bij het grote publiek. Voor zijn rollen in Baantjes, ’t Schaep met de 5 pooten en Stiefbeen en Zoon kreeg hij de Gouden Televiziering.
Ook voor zijn rollen op toneel sleepte hij prijzen binnen. Voor zijn rol in het toneelstuk ‘Bloesem van Seringen’ kreeg hij onder meer de Arlecchino-toneelprijs. Voor Baantjer kreeg hij de Bronzen Legpenning en ook leverde onder andere deze politieserie hem het ereburgerschap van Amsterdam op. Een prijs die hem veel waard was.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.